Brno 2014

25.05.2015 23:23

Dozvědět se důležité informace o fungování neziskových organizací, zjistit, jak žijí jednotlivé VKH, a načerpat inspiraci do dalšího fungování přijeli do Brna zástupci šesti vysokoškolských katolických hnutí z celé republiky. Pozvání hostícího brněnského VKH přijaly téměř tři desítky zástupců z Olomouce, Prahy, Zlína, Ostravy a Hradce Králové a také z vysokoškolského společenství v Liberci. Setkání se neslo v duchu tématu „Nezisková organizace očima zákona“. Konference se konala pod záštitou brněnského biskupa Vojtěcha Cikrleho.

Hlavním dnem konference se stala sobota, během které jsme absolvovali odborné přednášky i praktické workshopy, které nám měly pomoci lépe se zorientovat v oblasti fungování neziskových organizací. O stanovách spolků nás přišel poučit Mgr. Bc. Michal Hanych a své zkušenosti z vedení VKH Brno nám předal i bývalý předseda Ing. Jakub Heikenwälder. O fungování jednotlivých rezortů a možnostech, jak je zlepšit, jsme pak společně diskutovali v menších skupinkách. Zástupci všech studentských farností dostali také možnost prezentovat své plánované i již prožité aktivity a nabídnout tak ostatním inspiraci. Na závěr dne byla svolána Valná hromada VKH ČR, která zvolila novou Radu a Kontrolní komisi VKH ČR na následující dva roky.

Z náročného přemýšlení nás během víkendu vytrhly i chvilky rozptýlení - procházka večerním Brnem a neobvyklá ochutnávací hra s vínem. S prosbou o požehnání jsme se pak každý večer uchýlili na mši svatou do kostela Nanebevzetí Panny Marie.

Věříme, že tato historicky již šestá konference nám ukázala nové cesty, jak zlepšit naši službu lidem a Bohu a umožnila nám načerpat sílu a motivaci do realizace dalších projektů.

Michaela Hořínková

Program konference naleznete zde

Kontakt

Vysokoškolské katolické hnutí Česká republika, z. s. Kozí 684/8, 602 00 Brno
IČO: 26610311
Č. účtu: 2700062738/2010
+420 721 270 518 prezident@vkhcr.org