SV 2016

11.04.2016 00:00

Studenti se setkají už potřinácté

Dvanáctiletou tradicí se může pochlubit akce nazvaná Studentský Velehrad. Jedná o setkání vysokoškolských studentů z celé České republiky na tomto starobylém poutním místě. Letošní ročník proběhne 21. - 24. dubna a ponese motto: Prostě žij!

Setkání, které probíhá jednou za dva roky, nabízí studentům možnost setkávat se s věřícími vrstevníky a zamýšlet se nad různými otázkami. Letos bude ústřední pozornost zaměřená na snahu žít prostě. Na toto téma se budou vyjadřovat hosté z řad duchovních i světských. Svoji účast přislíbili např. ústavní soudkyně Kateřina Šimáčková, kněz Karel Satoria, spisovatelka Hana Pinknerová, herci manželé Rumlovi.

Úvodní mši svatou bude sloužit kardinál Dominik Duka a během dalších dní se zde objeví i jiní čeští a moravští biskupové. Studentský Velehrad se koná pod záštitou Vysokoškolského katolického hnutí Česká republika (VKH ČR) a dále jej zaštítili Dominik Duka, Jak Graubner, Petr Gazdík, Michaela Šojdrová a Stanislav Mišák. Organizační tým je sestaven z dobrovolníků z řad studentů.

Jádro organizačního týmu tvoří 20 lidí, kteří mají rozdělené jednotlivé oblasti, např. ubytování, animátoři skupinek, přednášky. „V letošním roce očekáváme, stejně jako v letech minulých, asi pět set účastníků. Ti se mohou těšit na společné slavení eucharistie, koncerty, workshopy, diskuze ve skupinkách a přednášky.“ uvádí Klára Šimečková, hlavní organizátorka akce.

Více informací o akci naleznete na aktualizovaných stránkách https://studentskyvelehrad.cz/ nebo na facebooku.

Kontakt

Vysokoškolské katolické hnutí Česká republika, z. s. Kozí 684/8, 602 00 Brno
IČO: 26610311
Č. účtu: 2700062738/2010
+420 721 270 518 prezident@vkhcr.org